Medisch protocol

Soms wordt leerkrachten gevraagd medische handelingen te verrichten. In het medisch protocol van SOOOG staat hoe wij daarmee omgaan.

Op school komt het regelmatig voor dat leerlingen klagen over pijntjes die vaak te verhelpen zijn met eenvoudige middelen. Af en toe vragen ouders ons om hun kinderen medicijnen te geven die ze van de arts hebben gekregen. Een enkele keer worden medische handelingen van leerkrachten gevraagd. Zoals het geven van sondevoeding, een zetpil of een injectie.

Als scholen zulke dingen doen, nemen ze daarmee een verantwoordelijkheid. Voor leerkrachten kan dit lastig zijn, omdat ze hier vaak niet voor opgeleid zijn. Het gaat om de gezondheid van kinderen, dus het is heel belangrijk dat leerkrachten zorgvuldig handelen en ervoor zorgen dat ze precies weten wat ze moeten doen. Ook moeten leerkrachten weten dat zij, als ze fouten maken of zich vergissen, hiervoor aansprakelijk kunnen worden gesteld. 

Hoe we op onze scholen met deze situaties omgaan staat in ons medisch protocol dat u via onderstaande link kunt inzien.

Medisch protocol

Het laatste nieuws

Afscheid groep 8 Ruim 350 leerlingen van groep 8 hebben deze week op één van onze scholen afscheid genomen.  
 
Lees het hele bericht
Nieuwsbrief voor ouders Tweemaal per jaar geven we een nieuwsbrief uit voor ouders.
 
Lees het hele bericht
Bezetting bestuursbureau tijdens de zomervakantie Tijdens de zomervakantie is het bestuursbureau in de eerste week (week 30) en in de laatste week (week 35) in de ochtend telefonisch bereikbaar.
 
Lees het hele bericht
Opnieuw weer gediplomeerde schoolleiders bij SOOOG   Op 12 juli j.l. hebben  ongeveer 40 kandidaten hun diploma schoolleider ontvangen. Voor de kwaliteitsontwikkeling van het onderwijs is va…
 
Lees het hele bericht

Bekijk hieronder onze scholen