Medisch protocol

Soms wordt leerkrachten gevraagd medische handelingen te verrichten. In het medisch protocol van SOOOG staat hoe wij daarmee omgaan.

Op school komt het regelmatig voor dat leerlingen klagen over pijntjes die vaak te verhelpen zijn met eenvoudige middelen. Af en toe vragen ouders ons om hun kinderen medicijnen te geven die ze van de arts hebben gekregen. Een enkele keer worden medische handelingen van leerkrachten gevraagd. Zoals het geven van sondevoeding, een zetpil of een injectie.

Als scholen zulke dingen doen, nemen ze daarmee een verantwoordelijkheid. Voor leerkrachten kan dit lastig zijn, omdat ze hier vaak niet voor opgeleid zijn. Het gaat om de gezondheid van kinderen, dus het is heel belangrijk dat leerkrachten zorgvuldig handelen en ervoor zorgen dat ze precies weten wat ze moeten doen. Ook moeten leerkrachten weten dat zij, als ze fouten maken of zich vergissen, hiervoor aansprakelijk kunnen worden gesteld. 

Hoe we op onze scholen met deze situaties omgaan staat in ons medisch protocol dat u via onderstaande link kunt inzien.

Het laatste nieuws

Actie in primair onderwijs Leraren, schoolleiders en schoolbestuurders in het primair onderwijs zijn teleurgesteld over het nieuwe regeerakkoord. Het nieuwe kabinet investeert i…
 
Lees het hele bericht
Scholen SOOOG actief met Bewegen en leren tegelijk dat is "Fit en Vaardig op school"(F&V) waarmee de scholen van SOOOG van start gaan. Het lesprogramma daagt kinderen uit …
 
Lees het hele bericht
SOOOG Scoort!! Basketbalclub Donar organiseert clinic voor leerkrachten van SOOOG ter voorbereiding op het (TOP)sportproject.
 
Lees het hele bericht
Wetenschap naar de regio Op jonge leeftijd kennis maken met wetenschap
 
Lees het hele bericht

Bekijk hieronder onze scholen