Nieuws

SOOOG samen één voor beter onderwijs!

SOOOG samen één voor beter onderwijs!

Gepubliceerd op: 16-03-2019 Op 15 maart jl. waren onze scholen gesloten. We hebben ons - samen met veel collega’s - landelijk en regionaal sterk gemaakt voor goed onderwijs. Ons bestuur ondersteunt onze acties van harte. Samen zijn we één voor beter onderwijs! We hebben in Den Haag, de regio of op school aandacht gevraagd voor goed onderwijs. Onze kinderen en het onderwijspersoneel hebben recht op goed onderwijs. Onderwijs is het hart van onze samenleving en zonder goed onderwijs geen florerende maatschappij.   
 
Leerkrachten maken het verschil bij SOOOG

Leerkrachten maken het verschil bij SOOOG

Gepubliceerd op: 04-03-2019 Wat doen jij? Ik ben leerkracht. Leerkracht dat is toch geen beroep maar een roeping? Nee hoor dat is ook een beroep.   
 
SOOOG Magazine 1e editie 2019

SOOOG Magazine 1e editie 2019

Gepubliceerd op: 09-02-2019 De uitdaging van de verandering Binnen het onderwijs zijn we elke dag bezig met ontwikkelen. Ontwikkelen gericht op de toekomst van onze leerlingen. We ontkomen er niet aan om hierbij onze focus continu te richten op de toekomst. We zien dat onze maatschappij volop in beweging is en verandert. Wat vragen deze veranderingen van ons? Van ons als leerkracht, school, organisatie, regio en Nederland? Hoe bereiden wij ons goed voor en zorgen wij dat onze leerlingen optimaal en volwaardig kunnen blijven deelnemen aan de toekomstige samenleving? Wat hebben zij daarvoor nodig aan vaardigheden en kennis? Hoe kunnen we dat het beste vormgeven? 
 
(TOP)sporttraject tussen SOOOG en Abiant Lycurgus

(TOP)sporttraject tussen SOOOG en Abiant Lycurgus

Gepubliceerd op: 08-02-2019 Na FC Groningen en Donar heeft SOOOG dit schooljaar de sportieve samenwerking gezocht met Abiant Lycurgus. Het doel van onze samenwerking is onze leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 wederom een (TOP)sportbeleving te bieden. Dit schooljaar staat volleybal centraal. 
 
Multifunctionele ruimte in Obs Oosterschool

Multifunctionele ruimte in Obs Oosterschool

Gepubliceerd op: 02-02-2019 Op 1 februari jl. heeft gedeputeerde Henk Staghouwer het nieuwe multifunctionele ruimte van Obs Oosterschool in Bellingwolde geopend. Samen met 4 leerlingen werd de met papier afgesloten doorgang geopend. 
 
Aftermovie SOOOG maakt het verschil!

Aftermovie SOOOG maakt het verschil!

Gepubliceerd op: 10-01-2019 Op 6 november jl. hebben collega’s en relaties van SOOOG genoten van een inspirerende dag over toekomstgericht lesgeven. Zeven bekende en boeiende sprekers hebben ons een kijkje in de toekomst van onderwijsland gegeven en ons stof tot nadenken meegegeven. Van deze dag is een aftermovie gemaakt, die je onderaan dit bericht kunt downloaden. De aftermovie neemt ons nogmaals mee naar de inspirerende dag waar we met trots op terugkijken.  
 
Nieuwsbrief ouders

Nieuwsbrief ouders

Gepubliceerd op: 19-12-2018 Tweemaal per jaar geeft SOOOG een nieuwsbrief voor ouders uit. In deze nieuwsbrief informeren we ouders en ander belangstellenden over de actualiteiten en ontwikkelingen aangaande onze organisatie. Als bijlage bij dit bericht kun u de nieuwsbrief van december 2018 downloaden.
 
Hét professionaliseringsevent “SOOOG maakt het verschil!” groot succes.

Hét professionaliseringsevent “SOOOG maakt het verschil!” groot succes.

Gepubliceerd op: 08-11-2018 Afgelopen dinsdag 6 november organiseerde Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen voor al haar werknemers en genodigden een inspirerende dag over toekomstgericht lesgeven. Bezoekers kregen van zeven bekende sprekers een kijkje in de toekomst van onderwijsland.  Het was volle bak in Cultuurhuis de Klinker, waar zo’n 400 medewerkers en nauw betrokkenen  een nspiratiedag bijwoonden over toekomstgericht lesgeven. Onder de zeven prominente sprekers waren onder andere Peter Heerschop, Sjef Drummen, Alexander Klöpping, Maarten Steinbuch en Ben Woldring.
 
GMR jaarverslag 2017

GMR jaarverslag 2017

Gepubliceerd op: 18-10-2018 Het jaarverslag van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) van SOOOG is een samenvatting van de besproken (beleids-)onderwerpen in 2017. De GMR ziet het als een verantwoordelijke taak om te allen tijde op te komen voor zowel de belangen van de organisatie, als die van de personeelsleden, de ouders en de kinderen.
 
Peter Heerschop dagvoorzitter professionaliseringsevent ‘SOOOG maakt het verschil!’

Peter Heerschop dagvoorzitter professionaliseringsevent ‘SOOOG maakt het verschil!’

Gepubliceerd op: 17-10-2018 Op 6 november aanstaande staat het toekomstgericht lesgeven centraal tijdens het professionaliseringsevent 'SOOOG maakt het verschil!" Op deze inspirerende dag zal dagvoorzitter Peter Heerschop ons leiden door een boeiend programma met inspirerende en ‘prikkelende’ sprekers. Peter Heerschop heeft zelf ook ervaring als leerkracht en deelt graag op een geestige wijze zijn visie op onderwijs. Dat leraren er volgens Peter Heerschop toe doen blijkt wel uit zijn gedicht “Wat leraren doen”, die je hieronder kunt downloaden.
 
Professionaliseringsevent 'SOOOG maakt het verschil' met toekomstgericht lesgeven.

Professionaliseringsevent 'SOOOG maakt het verschil' met toekomstgericht lesgeven.

Gepubliceerd op: 17-09-2018 Op 6 november aanstaande staat het toekomstgericht lesgeven centraal tijdens het professionaliseringsevent 'SOOOG maakt het verschil!" Het belooft een inspirerende dag te worden voor personeel, relaties en gemeentelijke bestuurders in cultuurhuis de Klinker te Winschoten. Een boeiend programma met inspirerende en ‘prikkelende’ sprekers. In de digitale flyer lees je het complete programma van deze dag. 
 
OBS de Linde nu ‘fris en duurzaam’!

OBS de Linde nu ‘fris en duurzaam’!

Gepubliceerd op: 13-09-2018 In de zomervakantie is door 8 bedrijven uit de regio ontzettend hard gewerkt om van obs De Linde in Nieuwe Pekela een ‘frisse en duurzame’ school te maken. In korte tijd is de school voorzien energiezuinige klimaatkasten, LED verlichting, nieuwe plafonds, nieuwe vloeren, extra isolatie en zijn er kleinschalige inpandige verbouwingen uitgevoerd. Vervolgens zijn op het dak zonnepanelen geplaatst waarmee de school voor een groot deel voorziet in haar eigen energiebehoefte.
 
Scholen ontruimd!

Scholen ontruimd!

Gepubliceerd op: 12-09-2018 Op, woensdag 12 september, om 09.00 uur werd op scholen van SOOOG alarm geslagen! Op dit tijdstip werd een ontruimingsoefening gehouden. Scholen zijn verplicht om dit jaarlijks te doen, maar het is natuurlijk ook van heel groot belang om dit regelmatig te oefenen.
 
Twee schoolcoördinatoren nu gediplomeerd schoolleider!

Twee schoolcoördinatoren nu gediplomeerd schoolleider!

Gepubliceerd op: 10-07-2018 Op 7 juli jl. hebben once collega’s Diana Bos en Linda de Jonge de volledige schoolleidersopleiding succesvol afgerond.
 
SOOOG en Integrale Kindcentra (IKC’s)

SOOOG en Integrale Kindcentra (IKC’s)

Gepubliceerd op: 02-07-2018 Zoals u misschien weet willen wij - SOOOG -onze scholen graag door ontwikkelen tot integrale kindcentra (IKC’s). Wij proberen dit zo zorgvuldig mogelijk te doen. Regelmatig krijgen we vragen over onze plannen. Wat zijn integrale kindcentra? Waarom willen wij dit? Hoe geven wij dit vorm en wat zijn de stappen die we gaan zetten? In deze nieuwsbrief leggen we u graag alles uit.
 
SOOOG Courant 2017

SOOOG Courant 2017

Gepubliceerd op: 02-07-2018 Jaarlijks maken we een SOOOG Courant waarin u de essentie van ons jaarverslag kan lezen. Zo hebben we ook over 2017 een SOOOG Courant samengesteld die u hieronder kunt downloaden. Het volledige jaarverslag vindt u op deze website onder "Informatie" .
 
SWS de Driesprong wint de landelijke finale van Kern met Pit

SWS de Driesprong wint de landelijke finale van Kern met Pit

Gepubliceerd op: 11-06-2018 Zaterdag 9 juni was de landelijke finale van Kern met Pit, een wedstrijd waarbij dorpen worden uitgedaagd een droom voor de buurt te realiseren. De dorpsschooltuin uit Vriescheloo deed mee met het project Groente- en Fruitkar. 
 
SamenLoop voor Hoop heeft ruim € 92.000 opgebracht

SamenLoop voor Hoop heeft ruim € 92.000 opgebracht

Gepubliceerd op: 05-06-2018 In het weekend van 2 en 3 juni was het 24 uurs wandelevenement SamenLoop voor Hoop in Blauwestad. Ruim 1.200 deelnemers, verdeeld over 51 teams wandelden 24 uur in wisselende samenstelling het traject wat was uitgezet bij de Wilgenborg. Één van de teams was team Jaarfke/Eexterbasisschool. Ook liepen er collega's van ons bij diverse andere teams.
 
Op zoek naar een uitdagende baan of stage? Laat het ons weten!

Op zoek naar een uitdagende baan of stage? Laat het ons weten!

Gepubliceerd op: 16-05-2018 Afgestudeerd of op zoek naar een uitdagende stage? Wees welkom bij Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG). Onze scholen zijn voor iedereen. 
 
Het onderwijs verzuipt in wet- en regelgeving

Het onderwijs verzuipt in wet- en regelgeving

Gepubliceerd op: 16-05-2018 Als het aan een visie en kaders ontbreekt, vliegt het alle kanten op en wordt het dweilen met de kraan open. Regeren is vooruit zien en anticiperen op de toekomst. Zonder visie dreigt het onderwijs te veranderen in een stuurloos en zinkend schip. Hieraan ontbreekt het en daarom blijven acties in het onderwijs in ons aller belang! Zie bijlage, mijn publicatie in het Onderwijsblad.