(TOP)sportproject tussen SOOOG en atletiekvereniging Aquilo

(TOP)sportproject tussen SOOOG en atletiekvereniging Aquilo

Terug naar Nieuws | Gepubliceerd op:

Na mooie samenwerkingen met FC Groningen, Donar en Lycurgus heeft SOOOG voor dit schooljaar de sportieve samenwerking gezocht met atletiekvereniging Aquilo (AV Aquilo) uit Winschoten. Het doel van deze samenwerking is de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 opnieuw een (TOP)sportbeleving te bieden. Deze keer staat atletiek centraal. 

Het sportproject start met een kick-off voor leerkrachten op woensdagmiddag 4 september aanstaande op thuisbasis ‘het Noorderhonk’ van AV Aquilo in Winschoten.

Het project wordt deze middag nader toegelicht en de professionals van AV Aquilo geven uitleg over de atletieklessen die op de scholen gegeven kunnen worden. De leerkrachten gaan de komende periode met deze lessen aan het werk. De rest van de middag vult AV Aquilo met een sportief programma.

In de loop van het schooljaar nemen de SOOOG leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 deel aan atletiekclinics. De leerlingen volgen deze trainingen gedurende het schooljaar op verschillende woensdagen.

Het (TOP)sportproject tussen SOOOG en AV Aquilo wordt in juni 2020 afgesloten met een sportief en feestelijk Slot Event.

Bekijk ook

(TOP)sportproject SOOOG en atletiekvereniging Aquilo

(TOP)sportproject SOOOG en atletiekvereniging Aquilo
Ook bij de KNAU (atletiekunie) zijn de sportinitiatieven van SOOOG niet onopgemerkt gebleven. 

Vakantieoverzicht 2020 - 2021

Vakantieoverzicht 2020 - 2021
De vakanties voor 2020 - 2021 zijn bekend. 

SOOOG Magazine - 2e editie 2019

SOOOG Magazine - 2e editie 2019
In dit SOOOG Magazine wordt een aantal veranderingen in het onderwijs beschreven en gaan we weer in op het onderwijs van alledag. Zo leest u een artikel over het gewijzigde toetsbeleid, een landelijke verandering die ook op onze scholen wordt doorgevoerd. In deze uitgave ook veel aandacht voor verschillende vormen van BSO (Buitenschoolse opvang). Daarnaast een artikel over een pilot vanuit Sociaal Werk Oldambt binnen twee van onze scholen. En een artikel over de start van het kindcentrum op obs Feiko Clockschool te Oude Pekela.