Slotmanifestatie van het (TOP)sportproject met basketbalvereniging Donar uit Groningen

Slotmanifestatie van het (TOP)sportproject met basketbalvereniging Donar uit Groningen

Terug naar Nieuws | Gepubliceerd op:

De afgelopen maanden hebben de leerlingen van de scholen van SOOOG basketbalclinics gehad die werden verzorgd door de basketballers en trainers van Donar. Daarnaast hebben de eigen vakleerkrachten en leerkrachten van SOOOG het traject begeleid.

Tijdens deze leuke en intensieve clinics hebben de kinderen kennis kunnen maken met de basketbalspeler door onder anderen te leren dribbelen, dunken en overspelen.
Onze leerlingen hebben naast de leuke en uitdagende oefeningen ook kennis kunnen maken met basketbal tijdens onderlinge wedstrijdjes.
Het project werd op dinsdag 24 april afgesloten met een groot “Slotevent” in de sporthal in Winschoten.
Alle leerlingen van de groepen 8 van onze basisscholen zijn uitgenodigd om bij deze slotbijeenkomst, die uiteraard in het teken van basketbal stond, aanwezig te zijn.
Het werd een leuke dag waar de leerlingen weer intensief met basketbal in aanraking zijn gekomen.
Een achttal trainers van Donar verzorgden een leuk programma waarbij de kinderen in vijf stations verder kennis hebben kunnen maken met diverse elementen uit de basketbalsport. De ochtend werd afgesloten met een competitie vrije worpen nemen waarbij de uiteindelijke winnaar werd verrast met een eigen basketbal met daarop de handtekeningen van de Donar spelers.
De leerlingen hebben genoten van deze sportieve dag en ook de trainers van Donar en onze eigen vakleerkrachten kunnen terugkijken op een schitterende slotmanifestatie.

Elk schooljaar werkt SOOOG samen met een topsportvereniging om onze leerlingen te stimuleren te gaan sporten. Dit schooljaar was dat Donar, vorig jaar was dat FC Groningen. Op naar het volgende schooljaar met een nieuwe vereniging. De leerlingen zien daar naar uit.