Toptalent bij SOOOG en FC Groningen

Toptalent bij SOOOG en FC Groningen

Terug naar Nieuws | Gepubliceerd op:

Op 23 mei is het (TOP)sportevent SOOOG en FC Groningen geweest. Het was een geslaagde afsluiting van het voetbaltraject dat SOOOG en FC Groningen samen hebben georganiseerd voor alle scholen.

 

Dinsdag 23 mei heeft SOOOG samen met FC Groningen een groots sportevenement georganiseerd. Trainers en spelers van FC Groningen hebben deze dag les gegeven aan ruim 650 kinderen van SOOOG scholen. De stichting hecht veel belang aan het stimuleren van sporten onder leerlingen want beweging draagt bij aan verschillende onderwijsdoelen zegt Jaap Hansen, voorzitter van het College van Bestuur van SOOOG. “Leerlingen worden er fitter van en leren bovendien spelenderwijs tal van sociale vaardigheden. Sporten zorgt ervoor dat kinderen rekening met elkaar leren houden, leren samenwerken, leren om te gaan met verschillen binnen groepen, leren verantwoordelijkheid te nemen en leren respect te hebben voor elkaar. Sport geeft bovendien plezier en draagt bij aan de verbetering van schoolprestaties en vermindering van schoolverzuim.”

 

Om de brede ontwikkeling van leerlingen te stimuleren is SOOOG in samenwerking met FC Groningen in het voorjaar gestart met een kick-off clinic vol voetbaltips en voetbaloefeningen. Vervolgens zijn er op de scholen voetbalclinics verzorgd door trainers van FC Groningen samen met de vakdocenten bewegingsonderwijs en groepsleerkrachten van SOOOG. Als afsluiting is op  dinsdag 23 mei een (TOP)sportevent gehouden op de velden van VV Noordster en korfbalvereniging WSS aan de Sportlaan te Oude Pekela, waarbij FC Groningen samen met de kinderen aan de slag is gegaan. Ruim 650 leerlingen hebben hieraan deelgenomen. 

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag!!

Meer foto's kunt u vinden op de site van Westerwolde Actueel en Prachtig Pekela. FC Groningen heeft een filmpje gemaakt van deze dag. Klik hiervoor op onderstaande links:
http://www.westerwoldeactueel.nl/2017/05/23/ruim-650-leerlingen-bij-afsluiting-voetbaltraject-sooog-en-fc-groningen/
http://www.prachtigpekela.nl/nieuws/34339/Leerlingen-SOOOG-genieten-van-clinic-FC-Groningen.html
https://fcgroningen.tv/watch/425

 

SOOOG wil ook de komende jaren leerlingen enthousiast maken voor sport. Jaarlijks staat daarbij een topsportvereniging centraal.